Kivos

Kivos vårmöte 2010

Den 18/5 genomfördes Kivos vårmöte i Alingsås. OpenOffice, E-tjänster och offentlig upphandling av programvara stod på dagordningen.

Dagen startade med en rapport från Kivos arbetsgrupp kring OpenOffice. Göran Westerlund, IT-chef på Alingsås kommun, berättade att inom kort kommer en ny matris, baserad på erfarenheter från flera kommuner, på hemsidan som visar vilka verksamhetssystem som fungerar med OpenOffice.

Både ros och ris delades ut till leverantörer.  Platina, Aditro ekonomisystem och Diabas från Sirius är system som har löst kopplingen till OpenOffice. EDP-konsult står för motsatsen – har lovat funktion till Miljö- och Byggreda men inte levererat.

Arbetsgruppen berättade också att man är på gång med en kompetensgrupp mellan kommunerna som kan vara en resurs för att lösa lite knivigare frågor kring kontorspaketet.

Till sist gick Göran igenom utvecklingsplanen för OpenOffice med version 3.2.1 under maj månad, 3.3 under hösten och 3.4 under våren 2011.

Daniel Melin från Kammarkollegiets IT-upphandling talade sedan om upphandling av programvara. Både om nya regler för upphandling och hur man kan upphandla tjänster kring opensource.

Avslutningsvis talade Per Augustsson, IT-chef på Falköping om den open source baserade e-tjänstlösningen ”Jukebox” där Kivos samverkar med Pulsen. I Falköping har man nu i pilotinstallationen tagit fram tre ”enkla” etjänster – anmälan om ledighet för elever, tillfälligt serverstillstånd och nybyggnadskarta. Lanseringen av etjänsterna beräknas ske under juni månad.


Publicerat

i

av

Etiketter: