Kivos

Sju strategier för hållbar digitalisering presenteras i riksdagen

Den 17 maj kan ledamöterna i Sveriges riksdag lära sig mer om upphandlingar av IT-system. Då presenterar forskare på Högskolan i Skövde sju strategier för hållbar digitalisering vid ett seminarium i riksdagshuset.

Små kommuner eller stora myndigheter spelar ingen roll, alla upphandlar de olika former av IT-system. Men om upphandlingen görs på fel sätt hämmas konkurrensen mellan leverantörer och myndigheten riskerar att bli inlåst i vissa IT-system.

Den 17 maj hålls ett seminiarium i riksdagen som handlar om IT-upphandlingar. Seminariet tar avstamp i en studie som forskare på Högskolan i Skövde nyligen genomförde på uppdrag av Konkurrensverket. Med stöd i den aktuella studien, och en stor mängd annan forskning, kommer forskarna från Skövde att presentera sju konkreta strategier för hållbar digitalisering. Detta är strategier som myndigheter kan använda för att förbättra sin utveckling och upphandling av IT-system.

Arrangörer för seminariet är riksdagsledamöterna Monica Green (S) och Ulrika Carlsson (C) i samarbete med forskare från Högskolan i Skövde. En viktig del av seminariet är att ge ett perspektiv på hur forskare och beslutsfattare kan samverka för att den demokratiska beslutprocessen – i det här fallet runt upphandlingsregler – ska fungera så bra som möjligt.

 

http://www.mynewsdesk.com/se/his/pressreleases/sju-strategier-foer-haallbar-digitalisering-presenteras-i-riksdagen-1907085


Publicerat

i

av

Etiketter: