Kivos

Svensk vägledning för öppna standards

Kammarkollegiet har i samband med de nya ramavtalen publicerat en vägledning för öppna standards.  Forskare vid Högskolan i Skövde har på uppdrag av Kammarkollegiet analyserat vilka standarder som uppfyller kraven för en öppen standard och därmed kan rekommenderas till svenska myndigheter. Resultatet bidrar till Kammarkollegiets riktlinjer för användning av öppna standarder vid upphandling av programvaror och tjänster inom offentlig sektor.

– Att Kammarkollegiet presenterar en vägledning för öppna standarder baserad på en analys genomförd av forskare vid Högskolan i Skövde är ett erkännande för vår kompetens inom området, säger Björn Lundell, biträdande professor i datavetenskap vid Högskolan i Skövde i ett pressmeddelande.

Ovanstående har uppmärksammats av EU:s Open Source Observatory (OSOR). ”Sweden refines specifications of open standards” skriver OSOR på sin webbplats.

https://joinup.ec.europa.eu/community/osor/news/sweden-refines-specifications-open-standards#.VXBKyQT4fLU.twitter

http://www.mynewsdesk.com/se/his/pressreleases/forskare-fraan-hoegskolan-i-skoevde-bidrar-till-kammarkollegiets-vaegledning-foer-upphandling-av-it-system-1168776

 


Publicerat

i

av

Etiketter: